Bli med ut i verden: Maritas erfaring fra Future Leader-programmet i Athen

Bli med ut i verden: Maritas erfaring fra Future Leader-programmet i Athen

I Brækhus tror vi at fremtidens advokat trenger å forstå hvordan jussen henger sammen med et stadig mer internasjonalt næringsliv. Derfor gir vi våre ansatte muligheter til å delta i faglige samlinger, lederprogrammer og samarbeid med advokater fra hele verden. Gjennom våre globale nettverk får du utvikle deg, både faglig og personlig, i møte med ulike perspektiver, kulturer og problemstillinger.

Nylig deltok vår kollega Marita Fisketjønn på det internasjonale lederprogrammet Future Leader Training i Athen, arrangert av vårt nettverk Andersen. Her møtte hun unge advokater og jurister fra hele Europa for tre dager med intensiv faglig utvikling, caseløsning og nye perspektiver.

– Det var utrolig inspirerende å samarbeide med dyktige jurister fra så mange land. Vi jobbet sammen på tvers av språk, fagområder og rettssystemer, forteller Marita.

Future Leader Training: hva får du ut av et internasjonalt opphold?

Enten du er ny i karrieren eller allerede har noen år bak deg, et internasjonalt opphold gir både faglig utvikling og personlig vekst. Her er tre konkrete gevinster vi ser igjen og igjen:

1. Bredere juridisk forståelse

Ved å jobbe med caser sammen med jurister fra ulike land får du innsikt i hvordan rettssystemer, løsninger og arbeidsmetoder varierer. Det gjør deg mer tilpasningsdyktig og styrker din rådgivning, både for norske og internasjonale klienter.

2. Sterkere nettverk på tvers av landegrenser

Du bygger relasjoner med andre advokater og rådgivere i vårt internasjonale nettverk, som kan bli verdifulle samarbeidspartnere eller ressurser i fremtidige saker.

3. Personlig og profesjonell utvikling

Det å for eksempel presentere foran et internasjonalt panel, diskutere med politikere og eksperter, og samarbeide tett med kollegaer fra Europa utfordrer deg og utvikler både faglig trygghet og kulturell kompetanse.

– Det har vært veldig verdifullt å få oppleve dette. Jeg kommer hjem med ny kunnskap, faglig innsikt og bekjentskaper jeg vet vil vare, sier Marita.

En arbeidsplass med utsyn og ambisjoner

I Brækhus har vi en tydelig strategi: People first. Vi investerer tungt i personlig og faglig utvikling for våre ansatte. Vi mener at et internasjonalt perspektiv gjør oss til bedre rådgivere – og til en mer spennende arbeidsplass.

Vår ambisjon er at tiden din i Brækhus skal være den mest utviklende fasen i karrieren din med erfaringer og muligheter som strekker seg langt utover landegrensene.

HumanifyAI – slik setter Brækhus mennesket først i møte med teknologi

HumanifyAI – slik setter Brækhus mennesket først i møte med teknologi

På årets internasjonale HR-dag er temaet «HumanifyAI» – et begrep som minner oss om at teknologi alene ikke skaper verdi. I Brækhus tror vi på en people-first tilnærming til AI, der mennesker og læring står i sentrum. For oss handler ikke AI-reisen først og fremst om teknologien, men om menneskene som skal bruke den. Vi markerer dagen med lanseringen av vårt samarbeid med SAGA AI.  

Den digitale arbeidsplassen 

Den digitale arbeidsplassen har utviklet seg jevnt og trutt gjennom de siste tiårene, og vi har fortløpende blitt introdusert for teknologi som hjelper oss med å forbedre både effektivitet og kvalitet. Som følge av dette har vi etablert en kultur der vi både aksepterer og forventer teknologiske endringer.

Men da OpenAI lanserte ChatGPT mot slutten av 2022, endret det premissene for hvordan vi må tilegne oss ny teknologi. Generativ AI visket ut skillet mellom menneske og maskin – og vi måtte plutselig tenke annerledes.

Mennesket i sentrum 

Vi tror ikke på raske løsninger i møte med ny teknologi. AI krever en modningsprosess – teknologisk, strategisk, kulturelt og individuelt. I denne prosessen må ett spørsmål stå i sentrum: Hva er viktigst? 

For oss var det helt klart: menneskene. 

Uansett hvor god teknologien er, er det menneskene som skal bruke den som avgjør verdien. Å investere i AI uten samtidig å investere i opplæring og trygghet gir liten effekt. 

I tillegg viser forskning at grundig opplæring og trening i ny teknologi kan redusere usikkerhet og arbeidsrelatert stress, også kjent som teknostress. Hvis digitale verktøy innføres uten tilstrekkelig støtte og opplæring, kan det føre til økt press og stress blant ansatte, fordi følelsen av mestring ikke samsvarer med kravene som stilles. Derfor er det viktig å inkludere læringsmiljøet som en sentral del av teknologiprosessen. 

Brækhus’ strategi: People first – alltid 

I Brækhus har vi en tydelig strategi: People first. Vår ambisjon er å bli best på utvikling i advokatbransjen. Vi er overbevist om at investering i mennesker gir størst avkastning, både internt og for kundene våre. 

Les også: Brækhus gjør alle ansatte til medeiere av firmaet

Se det på denne måten: du kan investere i de dyreste konkurranseskoene, men det betyr ikke at du fullfører et maraton – akkurat som med AI er det treningen som avgjør. Du må legge ned timene og kilometerne som må til for å prestere. Det krever planmessighet og dedikasjon over tid. 

Det er nettopp slik vi ser på det hos oss i Brækhus. Vi sørger for at utøverne våre har den teknologien de trenger for å lykkes med generativ AI, men enda viktigere: Vi gir dem tiden, oppfølgingen og motivasjonen de trenger for å prestere på topp. 

Du kan investere i de dyreste konkurranseskoene, men det betyr ikke at du fullfører et maraton – akkurat som med AI er det treningen som avgjør. Du må legge ned timene og kilometerne som må til for å prestere. Det krever planmessighet og dedikasjon over tid. 

Oda Watz, CDO, Brækhus

For å lykkes med dette trenger vi et sterkt og dedikert team internt, som står klare med ermene brettet opp. I tillegg trenger vi en partner som deler vår holdning om at AI ikke først og fremst handler om teknologi – det handler om mennesker. 

Man kan investere mange millioner i AI-teknologi, men hvis man ikke prioriterer tid til AI-trening tilpasset den enkeltes nivå, læringsforutsetninger og fagområde, hjelper det lite å ha markedets beste teknologi. 

Samarbeidet med SAGA: felles verdier og felles mål 

I takt med at AI blir et stadig viktigere konkurransefortrinn i advokatbransjen, har vi i Brækhus funnet en samarbeidspartner som deler vår visjon om at vellykket bruk av AI handler om menneskene. 

Samarbeidet med SAGA AI er derfor tuftet på en felles overbevisning om viktigheten av læring, utvikling og trivsel når ny teknologi skal tas i bruk. Det er kjerneverdien i vårt samarbeid. 

Sammen med SAGA lanserer vi vår nye AI-løsning som integreres i Brækhus Academy, vårt interne akademi. Målet er å sikre en trygg, relevant og læringsbasert inngang til generativ AI for hele Brækhus. 

AI med mennesket i sentrum 

I dag markerer vi den internasjonale HR-dagen. Årets tema setter søkelys på hvordan AI-teknologi kan hjelpe oss med å levere mer presise, innsiktsbaserte og effektive tjenester av høy kvalitet. 

Lanseringen av samarbeidet med SAGA skjer derfor ikke bare på et passende tidspunkt, men den er et konkret uttrykk for vår people-first strategi i praksis. 

Brækhus samlet topper i advokatbransjen for å øke kvinneandelen i partnerskapene

Brækhus samlet topper i advokatbransjen for å øke kvinneandelen i partnerskapene

I Brækhus har vi ambisiøse mål og vi skal bidra til å skape en mer moderne og bærekraftig advokatbransje. For at bransjen skal bevege seg i riktig retning og få flere kvinner i partnerskapene, mener vi at bransjen må samarbeide for å skape nødvendige endringer. 

Tirsdag forrige uke samlet vi representanter fra de største advokatfirmaene i Norge til et heldagsmøte med diskusjon rundt hva som må til av strukturelle endringer på systemnivå for å øke kvinneandelen i partnerskapene.  

Planen for dagen var å tenke helt nytt og konkretisere tiltak som skisserer en mer moderne og bærekraftig partnermodell som forener økt kjønnsbalanse med kommersielle interesser og kunders krav og forventninger til leveransen.  

Benedicte Krogh Grimstad (Brækhus), Rebekka Egeland (Brækhus), Maria-Pia Hope, Martine Austad Langberg (Solstrandprogrammet).

Konserndirektør i DNB, Kjerstin Braathen delte erfaringer fra deres arbeid med mangfold og gav innspill om storinnkjøperes ønsker fra advokatbransjen. Tidligere Managing Partner i Vinge, Maria-Pia Hope gav konkrete råd for å lykkes med dette arbeidet. Programdirektør for AFFs lederutviklingsprogram “Solstrandprogrammet”, Martine Austad Langberg fasiliterte dagen. 

 - Brækhus tror at åpenhet og samarbeid er nøkkelen til en positiv utvikling i bransjen! Alle konkrete tiltak som kom frem som et resultat av arbeidsøktene på samlingen, vil tilgjengeliggjøres offentlig. Full transparens, sier Rebekka Egeland, initiativtaker og Chief People & Culture Officer i Brækhus.  

Brækhus advokatfirma mener det er en menneskerett å få være seg selv og elske den man vil

Brækhus advokatfirma mener det er en menneskerett å få være seg selv og elske den man vil

Pride handler om å feire skeiv kjærlighet og mangfold. Det er viktig for oss å vise solidaritet for alle de kampene som er kjempet, og for dem som fortsatt kjemper for retten til å velge hvem de elsker.  

Vi kan aldri ta menneskerettigheter for gitt. I 64 land er homofili kriminalisert, og i 11 av disse kan det medføre dødsstraff. Mange steder, inkludert i noen europeiske land er det ulovlig å uttrykke støtte til LHBTQ+ personer, for eksempel ved å bære regnbuemerker. Feiringen er en viktig del av rettighetskampen som har stor betydning for mange menneskers liv og hverdag. 

I Brækhus kan man være seg selv, uavhengig av kjønnsidentitet, seksuell orientering eller kjønnsuttrykk. Med åpenhet og synliggjøring håper vi å spre kunnskap som bidrar til å skape mer toleranse og positive holdningsendringer.  

Alle får tilbud om et armbånd i regnbuens farger fra Amnesty International hvor det står “å elske er en menneskerett”. Det kan bestilles her og støtter deres arbeid for menneskerettigheter verden over.  

Vi oppfordrer til å delta i Oslo Pride paraden sammen med Advokatforeningens mangfoldsutvalg og Oslo krets. De inviterer til felles deltakelse i Oslo Pride 29. juni. Les mer her 

Psykolog og ledercoach blir toppleder i Brækhus

Psykolog og ledercoach blir toppleder i Brækhus

Brækhus tenker nytt når selskapet realiserer sin People First strategi og ansetter psykolog, forfatter og ledercoach Rebekka Egeland som leder for People & Culture.

Brækhus skal bli best på kompetanseutvikling i bransjen. Rebekka får en sentral rolle i arbeidet. Hun vil lede byggingen av Brækhus sin partnerskole, lede utviklingen av skreddersydd karriereplaner, lede tidlig involvering og lede vårt internasjonale utvekslingsprogram. Hun vil veilede og coache alle ansatte og partnere. Sammen med ledergruppen og Managing Partner Atle H. Carlsen vil Rebekka spille en sentral rolle når vi skal tilby våre ansatte det beste utviklingstilbudet i bransjen.

– Rebekka er en perfekt match for oss. Bred kompetanse og erfaring som ledercoach og klinisk psykolog gjør henne godt posisjonert til å løfte utviklingen av våre ansatte. Alle i Brækhus har et stort potensial, og vi som selskap ønsker å trekke på hele dette potensialet – det skal Rebekka hjelpe oss med, sier Atle H. Carlsen.

People First strategi innebærer en langsiktig investering i de ansatte. Brækhus skal bli en arbeidsplass med overskudd av arbeidsengasjement og arbeidsglede.

– People First et verdigrunnlag som vi tar med oss i alt vi gjør. Vi setter menneskene først og med Rebekka på laget står vi enda sterkere. People First tankegangen var sentral da vi innførte eierskap til alle ansatte tidligere i år, fortsetter Atle H. Carlsen.

Skal sitte ved beslutningsbordet

I tillegg til å være en sterk faglig kapasitet har Rebekka skrevet tre fagbøker om psykologi og selvledelse. En advokats evne til å etablere gode relasjoner er essensielt. Med Rebekka på laget får vi et veldig godt utgangspunkt for trening av våre ansatte. Hennes rolle vil ikke være en tradisjonell HR leder Rebekka vil få ansvaret for det strategiske HR-arbeidet og hun vil sitte ved beslutningsbordet.

Psykolog og ledercoach Rebekka Egeland.

– Jeg ser veldig frem imot å bli en del av Brækhus. Det er ingen tvil om at advokatbransjen må endre seg fremover. Jeg har tidligere vært med på å reformere etablerte bransjer, bl.a. som Chief Strategy Officer i Dr.Dropin, og utenfra har advokatbransjen lenge sett ganske lik ut. Potensialet er med andre ord stort, og det blir en spennende utfordring å skulle bygge fremtidens advokatfirma her med Brækhus, sier Rebekka Egeland.

Ny ledergruppe på plass

Brækhus har i løpet av det siste halvåret bygget en ung og dynamisk ledergruppe som skal lede transformasjonen av selskapet. Differensiering og nytenkning er viktige komponenter for Brækhus som har satt mål om å skape morgendagens advokatfirma. I tillegg til Rebekka som leder av People & Culture (CPC), er Oda Watz ansatt som leder av digitalisering og teknologi (CDO) og Espen Bryn Johannessen som leder finans (CFO).