John Spissøy

Advokat | Partner

John Spissøy arbeider i all hovedsak med skatterett og spesielt nasjonal og internasjonal-selskapsskatterett. I tillegg arbeider han med selskapsrett, transaksjoner, regnskapsrett og tilgrensende områder. John har spesialisert seg på området energi og naturressurser samt service-selskaper knyttet til disse industriene. I tillegg til å jobbe i Norge, har han være leder for Deloitte sin olje- og gassgruppe i Sør-Øst Asia fra 2011-2014.

John bistår i alle faser, fra planlegging av transaksjoner/prosjekter, via gjennomføring til avslutning. Han har satt opp større strukturer i store deler av verden, strukturert prosjekter i større deler av verden og bistått kunder med bokettersyn i flere store saker i Norge.

Med bakgrunn som både økonom og jurist, samt erfaring fra Kværner (cost controller) og KPMG (revisor) har han en unik innsikt i hvordan selskaper driver sin virksomhet og hvor man ofte trenger bistand. Forretningsforståelse er en sentral del av en advokats hverdag og Spissøy streber alltid etter å forstå hvordan selskapene driver sin virksomhet, slik at han alltid kan tilby de beste løsningene basert på eksisterende drift – eller tilføre «best practice» fra andre.

Han har holdt en rekke kurs og innlegg i forskjellige nasjonale og internasjonale fora, i tillegg er han anbefalt av blant andre «International Tax Review».

Erfaring

2016
Partner Brækhus Advokatfirma DA
2008 - 2015
Partner Deloitte Advokatfirma DA
2002 - 2007
Associate / manager / senior manager Deloitte Advokatfirma
2011 - 2014
Leder for olje- og gassgruppen Deloitte South East Asia
2000 - 2002
Revisor Manager, KPMG
1998 - 2000
Prosjektkontroller, Aker Maritime

Tillitsverv

Styremedlem Norsk Indonesisk Handelskammer

Språk

Norsk, Engelsk

Fagområder

Selskapsrett og transaksjoner
Fiskeri og havbruk
Skatt og avgift
Olje og energi

Utdanning

2000 - Cand Jur - Universitetet i Bergen
1994 - Diplomøkonom - BI

Hva kan vi hjelpe deg med?

Spar tid med vår nye digitale selvbetjening